Általános Szerződési Feltételeink

BIZTONSÁGOS UTAZÁS, MINŐSÉGI AUTÓBUSZOKKAL, ELÉRHETŐ ÁRON. BUS4YOU.

Általános Szerződési Feltételeink

Ha első körben csak kíváncsi vagy, és nem kérnél egyből árajánlatot, ezt az oldalt Neked szántuk. Itt találhatsz minden információt arra vonatkozólag, hogy hogyan megy a megrendelés, mit kell mindenképpen tudnod, mielőtt autóbuszt bérelsz. 

 

 • BUS4YOU Kft. szolgáltatásainak igénybevételével a Megrendelő automatikusan elfogadja az Általános Szerződési Feltételeit
 • Árajánlataink nem minősülnek szerződéskötésnek illetve megrendelésnek, és minden esetben előzetes, tájékoztató jellegű ajánlatot áll módunkban adni, amennyiben a program valamely részletei (pl.: címek, időpontok, pontos létszám) hiányosak. Ha a részletes programterv nem áll rendelkezésre, az ajánlatban szereplő program díja változhat a hiányzó információk megismeréséig.
 • A visszaigazolás és a Megrendelő által arra adott megerősítő válasz e-mail szerződésnek minősül, azonban az kizárólag az árajánlattal/árajánlatokkal együtt érvényes.
 • A honlapon található és egyéb járműveket szabad kapacitás függvényében áll módunkban biztosítani, a csere lehetőségét azonos kategórián és férőhelyen belül fent tartjuk.
 • Megrendelés esetén magánszemélyként az előre kalkulált fuvardíj 100 százaléka, cégként 80 százaléka előlegként fizetendő a megrendelés véglegesítéséhez.
 • Lemondás esetén a program kezdete előtt 10 napon belül a kalkulált fuvardíj 50 százaléka, 24 órán belül 60 százaléka kerül felszámításra.
 • Az árajánlatban szereplő árak nem tartalmazzák az ÁFA-t. A külföldi út mentes az adó alól (Áfa törvény 105. § alapján)
 • BUS4YOU Kft. a programok teljesítéséhez alvállalkozót vonhat be, és azokért korlátozott felelősséget vállal.
 • Az út során esetlegesen felmerülő parkolási, komp- és útdíjak a megrendelőt terhelik, melyet a helyszínen vagy a végszámla megfizetésekor tud kiegyenlíteni.
 • Az Európai Unió Tanácsának 561/2006/EK rendelete szerint a sofőr napi 9 órát tölthet vezetéssel, munkaideje naponta maximum 12 óra lehet. Amennyiben a program ideje ezt meghaladja, két sofőr biztosítása szükséges.
 • Az autóbuszokon a biztonsági öv nem alap felszereltség, így eziránti igényét írásban legyenek kedvesek jelezni felénk!
 • Ha az autóbuszban az utasok által okozott kár keletkezik, a javítás illetve takarítás költsége teljes körűen a megrendelőt terheli.
 • Az út közben felmerülő problémákat kérjük, jelezze 0-24 óráig hívható ügyeleti telefonszámunkon (+3670-673-0044), egyéb esetekben a reklamációkat nem tudjuk idejében kezelni.
 • Ha a visszaigazolt megrendelés alapján az autóbuszt nem, vagy a visszaigazolásban megjelölt időponttól számított 45 percen belül nem állítjuk ki, a megrendelő az autóbusz igénybevételétől elállhat. Ebben az esetben a megrendelő kártérítésként kérheti a szerződésszegés folytán keletkezett igazolt kárát, ha azt a BUS4YOU Kft. szándékosan, vagy súlyosan gondatlanul okozta. A kártérítés alapja a ténylegesen felmerült és igazolt kár, de a kártérítés felső határa az adott autóbusztípusra megállapított minimumdíj kétszerese.

   Budapest, 2017.02.24.

 

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

A BUS4YOU.hu weboldal tulajdonosa, a BUS4YOU Kft. tisztában van vele, hogy neked fontos, miként használják fel személyes adataid, és mi is fontosnak tartjuk személyes adataid védelmét.

Ez az Adatvédelmi nyilatkozat azt mutatja be, hogy a BUS4YOU Kft. hogyan gyűjti és kezeli a személyes adataid. Tájékoztatással szolgál azzal kapcsolatban, hogy milyen adatokat gyűjtünk, hogyan használjuk fel azokat, miért van szükségünk rájuk, és milyen előnyöd származhat ebből neked.

Amennyiben bármilyen kérdésed vagy észrevételed van, vagy a téged mint érintettet megillető jogok bármelyikével kapcsolatban szeretnél kéréssel fordulni hozzánk, itt veheted fel velünk a kapcsolatot.

Az Adatvédelmi nyilatkozat utolsó frissítése 2018. május 15-én történt.

Főbb alapelveink és az adatvédelemmel kapcsolatos kötelezettségvállalásunk

Elköteleztük magunkat a személyes adataid védelme mellett. Biztosítjuk a birtokunkban lévő valamennyi személyes adat védelmét, személyes adataid felelősségteljesen kezelni és mindenkor átlátható módon eljárni. Bizalmad fontos a számunkra. Éppen ezért elköteleztük magunkat a következő alapelvek betartása mellett:

 • nem vagy köteles közölni velünk az általunk kért személyes adatokat, ám ha úgy döntesz, hogy nem hozod tudomásunkra azokat, elképzelhető, szolgáltatásainkat nem tudjuk biztosítani neked;
 • Adataid kizárólag a jelen Adatvédelmi Nyilatkozatban rögzített vagy azon konkrét célokra használjuk fel, amelyeket közlünk veled és/vagy amelyekhez hozzájárultál;
 • Mindenkor a lehető legkevesebb személyes adat begyűjtésére, kezelésére és felhasználására törekszünk;
 • Ha mégis begyűjtjük személyes adataid, azokat csak addig használjuk fel, ameddig az árajánlatkérésedben/megrendelésedben szereplő program utolsó napja el nem telt 
 • Ha a begyűjtött személyes adatokra többé semmilyen célból nincs szükség és nem kötelez bennünket jogszabály azok megőrzésére, minden tőlünk telhetőt megteszünk azok törlése, megsemmisítése, illetve annak érdekében, hogy azokat többé ne lehessen azonosítani.
 • Személyes adataid nem osztjuk meg másokkal, nem értékesítjük, nem adjuk bérbe és nem hozzuk mások tudomására a jelen Adatvédelmi Nyilatkozatban leírtaktól eltérő módon.

Milyen személyes adatokat gyűjtünk?

Az általunk gyűjtött személyes adatok az adatgyűjtés célja, valamint a neked biztosított szolgáltatás függvényében változik.

Általában az alábbi típusú személyes adatokat gyűjthetjük tőled közvetlenül:

      a) Neved, az árajánlatkérő cég neve, e-mail címed, telefonszámod. Erre ahhoz van szükség, hogy amennyiben árajánlatot kérsz tőlünk, de további információkra van szükségünk az árajánlat elkészítéséhez, fel tudjuk venni veled a kapcsolatot. Később megrendelés esetén is segíthet nekünk, hogy elérjünk, ha az autóbusz sofőrje esetleg nem talál titeket

      b) Rajtad kívül más személyekre vonatkozó információk, pl. helyszíni kapcsolattartó neve és elérhetősége: természetesen nem kötelező megadni, de megkönnyíti a sofőr helyzetét, mert egyből olyan kapcsolattartóval kommunikálhat, aki a helyszínen van. 

 

Miért gyűjtjük és mire használjuk fel személyes adataid?

Személyes adataid azzal a céllal gyűjtjük, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk neked, valamint hogy minőségi ügyfélszolgálattal állhassunk rendelkezésedre. Személyes adataid különösen azzal a céllal gyűjthetjük, őrizhetjük, használhatjuk és hozhatjuk mások tudomására, hogy:

       a) reagáljunk kérdéseire és kéréseire, valamint elbíráljuk és kezeljük esetleges panaszait;

       b) feldolgozzuk megkereséseid és válaszoljunk neked vagy felvegyük veled a kapcsolatot azért, hogy válaszolhassunk kérdéseidre és/vagy árajánlatkéréseidre;

       c) információkat közöljünk veled e-mailben a programoddal, megrendeléseddel kapcsolatban (hírleveleket NEM küldünk!)

       d) személyre szabott árajánlatot adhassunk; megrendelés esetén visszaigazolást küldhessünk; számlázási kérdésekben megkeressünk

Személyes adataidra jogszabályi kötelességeink teljesítéséhez, valamint a veled fennálló szerződéses kapcsolatunk miatt is szükségünk lehet.

Amennyiben a fenti célból vagy bármely egyéb célból begyűjtjük és felhasználjuk személyes adataid, arról az adatgyűjtés időpontjában vagy azt megelőzően tájékoztatunk.

Ahol szükséges, hozzájárulást is kérünk tőled személyes adataid kezeléséhez. Amennyiben korábban hozzájárultál személyes adatai kezeléséhez, hozzájárulásod bármikor visszavonhatod!

 A téged megillető jogok

Személyes adataid BUS4YOU Kft. általi kezelése esetén téged számos jog megillet, és azokat bármikor gyakorolhatod. Az alábbiakban felsoroljuk ezeket a jogokat azzal együtt, hogy melyik mit jelent számodra. Jogaidat a Kapcsolat nevű kapcsolat (kattints ide) oldalunkon található elérhetőségek bármelyikén gyakorolhatod.

    

    A személyes adatokhoz való hozzáférés és azok helyesbítésének joga

Személyes adataidhoz bármikor jogosult vagy hozzáférni, továbbá azokat helyesbíteni vagy frissíteni. Megértjük ennek fontosságát, ezért amennyiben élni kívánsz ezen jogoddal, adataidat bármikor módosíthatod. 

    Adathordozhatósághoz való jog

Személyes adataid hordozhatóak. Ez azt jelenti, hogy mozgathatóak, másolhatóak, valamint elektronikusan továbbíthatóak. Ugyanakkor ez a jog csak abban az esetben él, ha

a) az adatkezelés a hozzájárulásoddal történik;

b) az adatkezelésre a szerződés teljesítése érdekében kerül sor;

c) az adatkezelés automatikus eszközökkel történik.
    

    A személyes adatok törlésének joga

Jogosult vagy adataid törlését kérni, amennyiben

      a) személyes adataidra már nincs szükség azon cél(ok)hoz, amely(ek)re tekintettel azokat begyűjtöttük; vagy

      b) visszavonod a személyes adataid kezeléséhez adott korábbi hozzájárulásod, és nincs egyéb jogalapja az adatkezelésnek; vagy

      d) tiltakozol az ellen, hogy személyes adataid a BUS4YOU Kft. jogos érdekei (pl. árajánlat küldése) miatt kezeljük;

      e) a személyes adatok kezelése nem jogszerűen történik; vagy

      f) személyes adataid törlését a jogszabályoknak való megfelelés indokolja.

Amennyiben törölni kívánod az általunk tárolt személyes adataid, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén, mi pedig minden elvárható intézkedést megteszünk azért, hogy kérésednek a jogszabályi követelményeknek megfelelően eleget tegyünk.

Ha a begyűjtött személyes adatokra többé semmilyen célból nincs szükség, és nem kötelez bennünket jogszabály azok megőrzésére, minden tőlünk telhetőt megteszünk azok törlése, megsemmisítése, illetve annak érdekében, hogy azokat többé ne lehessen azonosítani.

    Az adatkezelés korlátozásának joga

Abban az esetben korlátozhatod személyes adataid kezelését, amennyiben

      a) úgy véled, hogy a veled kapcsolatban tárolt személyes adatok nem pontosak; vagy

      b) a személyes adatok kezelése nem jogszerűen történik, de ahelyett, hogy a törlésüket kérnéd, inkább korlátozni szeretnéd a kezelésüket; vagy

      c) személyes adataidra nincs többé szükségünk azon cél(ok)hoz, amely(ek) miatt eredetileg begyűjtöttük azokat, azonban igényt tartasz ezen adatokra valamely peres követelés benyújtása, érvényesítése vagy a követeléssel szembeni védekezés céljából vagy

      d) tiltakoztál személyes adataid kezelése ellen és várod az arra vonatkozó visszaigazolást, hogy a tiltakozással kapcsolatos érdekeid felülírják-e az adatkezelés jogalapját.

 

    A tiltakozás joga

Személyes adataid kezelése ellen bármikor tiltakozhatsz. Ilyen szándék esetén vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén.

    Felügyeleti hatóságnál történő panasztétel joga

Az a jog is megillet, hogy az általunk végzett adatkezeléssel kapcsolatban a felügyeleti hatóságnál közvetlenül panaszt tegyél!

Hogyan óvjuk személyes adataid?

Tudjuk, hogy személyes adataid biztonsága fontos neked, és mindent megteszünk azért, hogy megakadályozzuk az azokkal való visszaélést, az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést, azok elvesztését, módosítását, valamint azt, hogy azok más felek tudomására jussanak. Személyes adataid megóvása érdekében különböző biztonsági intézkedéseket vezettünk be, például a hozzáférési jogosultság ellenőrzését, tűzfalakat és biztonsági szervereket, valamint a személyes adatok titkosítását.

 

Személyes adatok megosztása

Amennyiben személyes adataid kapcsolt vállalkozásainkkal vagy más szervezetekkel is megosztjuk, meggyőződünk afelől, hogy az adott szervezetek velünk egyezően vagy hozzánk hasonlóan biztosítsák személyes adataid védelmét, és tartsák be a vonatkozó adatvédelmi jogszabályokat.

Személyes adataid nem osztjuk meg másokkal, nem értékesítjük, nem adjuk bérbe és nem hozzuk mások tudomására a jelen Adatvédelmi Nyilatkozatban leírtaktól eltérő módon, ugyanakkor a jogszabályok és/vagy állami hatóságok az adatok átadására kötelezhetnek bennünket.

Személyes adataid az alábbi harmadik felekkel és az alábbi célokból oszthatjuk meg:

a) alvállalkozó cégek – kizárólag a megrendelésed gördülékeny teljesítéséhez szükséges információk (pl. neved és telefonszámod, hogy elérhessenek a program ideje alatt) 

b) autóbuszvezetők – kizárólag a megrendelésed gördülékeny teljesítéséhez szükséges információk (pl. neved és telefonszámod, hogy elérhessenek a program ideje alatt) 

c) állami hatóságok – amennyiben köteleznek minket rá

d) Profitárhely Kft. – nem látja az adatokat, csak a szervereinket biztosítja – a weboldalunk működéséhez szükséges

Adatok határon túlra történő továbbítása

A személyes adatok kezelése az Európai Gazdasági Térség (EGT) területén kívül nem történik. 

Websütik és más technológiák

Websütik (cookies) és más technológiák alkalmazásával is gyűjthetünk rólad személyes adatokat, például amikor meglátogatod a honlapunkat. Az így gyűjtött adatok közé tartozhat:

a) az eszközödön futó böngészővel, illetve operációs rendszerrel kapcsolatos információ;

b) az általad használt eszköz IP címe;

c) az általad megtekintett honlapjainkra vonatkozó információ;

d) az, hogy mely linkekre kattintasz rá, miközben a szolgáltatásainkkal kommunikálsz.

 

Helyi jogszabályok adatvédelmi vonatkozásai

Az Általános Adatvédelmi Rendelet minden EU tagállamra egyformán vonatkozik, azonban a helyi adatvédelmi törvények a Rendeletben foglaltaknál szigorúbb követelményeket is támaszthatnak, vagy olyan információt is tartalmazhatnak, amely csak helyi szinten releváns.

A helyi jogszabályok:

a) AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE

(2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről,

b) valamint a 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról

Hol érhetsz el bennünket?

Amennyiben bármilyen kérdésed, megjegyzésed vagy panaszod adódna akár jelen Adatvédelmi nyilatkozatunkkal, akár személyes adatai kezelésével kapcsolatban, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek egyikén: 0670-673-0044, info@bus4you.hu

Adatvédelmi incidens bejelentése

Amennyiben kérelmet szeretnél benyújtani a rólad (érintett) kezelt adatokról, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot e-mailben, hogy elküldhessük az ehhez szükséges dokumentumokat. 

 

Van olyan kérdésed, amit nem válaszoltunk meg? Ne habozz, keress meg minket! Akkor is szívesen válaszolunk, ha később nem tőlünk rendelsz autóbuszt. 🙂 

 

Elérhetőségeink:

info@bus4you.hu

0670/6730044

Tapasztalt csapatunk készenlétben áll, hogy bármikor segítsen!