Buszbérlés osztálykirándulásra

Buszbérlés osztálykirándulásra

autóbuszbérlés osztálykirándulásra

Nem béreltél még autóbuszt az osztály kirándulásához? Vagy éppenséggel pont nagyon sokszor rendeltél már, de vannak dolgok amiket egyszerűen nem értesz? Segítünk! Nem csak abban, hogy hogyan tudod ezt megtenni, de abban is, hogy mire kell figyelned közben. 

Az osztálykirándulásokról általában

Ez az a program, amit senkinek nem kell bemutatni. Mindenki járt már legalább egyszer buszos osztálykiránduláson, vagy legalábbis küldte a gyermekét ilyenre. Talán a Te emlékezetedben is ott él a pillanat, amikor az osztály kemény magja elsőként veti magát a buszba, hogy mindenképp leghátul ülhessenek, a lehető legmesszebb a tanároktól. 🙂  Ahhoz, hogy egy buszos osztálykirándulás a lehető legjobban alakulhasson, olyan buszos szolgáltatóra van szükséged, aki az első lépéstől segít neked. Így teszünk most mi is, eláruljuk mire kell odafigyelned: 

buszberles osztálykirándulásra

Fontos elintéznivalók, ha osztálykirándulásra bérelsz autóbuszt

Mindenképpen meg kell kérdezned, hogy van-e biztonsági öv az autóbuszon
Ez azért nagyon fontos, mert bár sokan alapfelszereltségnek tartják a biztonsági övet, a régebbi autóbuszokon ez még nem volt minden ülésen kötelező. Ha gyerekekkel utazol, egy kérdést biztosan megér, a helyszínen már késő csalódottan konstatálni, hogy ez bizony mégsem ennyire magától értetődő. 

Olyan autóbuszt bérelj, ami nem túl idős, jó állapotban van, és rendszeresen karbantartják 
Természetesen a legújabb autóbuszokkal is bármikor akadhat valamilyen műszaki probléma, hiszen a műszaki dolgok már csak ilyenek: ami el tud romlani, az előbb vagy utóbb el is romlik. Viszont ha olyan helyen bérelsz autóbuszt, ahol tényleg rendben tartják a járműveket, sokkal kisebb a lehetősége egy lerobbanásnak. Azt is jó ha tudod, hogy a magyarországi buszos vállalkozások nagyon kevés százaléka rendelkezik vadonatúj buszokkal, így fiatalnak számít még a 6-8 éves, jó állapotban lévő jármű is. 

Olyan szolgáltatóval dolgozz, aki minden téren precíz, és pontos szerződést küld neked 
Kiemelten fontos, hogy a program minden részlete és kérdéses pontja jól dokumentált legyen, hiszen egy kis tévedés is nagy galibát tud okozni. Ha csak egy elírás is szerepel, és az autóbusz végül nem akkor megy, amikor kellene, és nem oda, ahol Ti vártok rá, már lőttek is az osztálykirándulás első óráinak (rosszabb esetben az egész kirándulásnak). Érdemes olyan szolgáltatót keresni, aki bármikor, bármilyen kérdésedre válaszol, és nem kell minden információra napokat várnod. Nálunk ez lelkiismereti kérdés is, de bárhol is bérelsz autóbuszt: ne hagyd, hogy akár a legkisebb részletet illetően is kétséged támadjon. 

Időben küldd el a programokat a buszos szolgáltatódnak
Ez kellene hogy legyen az első kérése egy precíz, megbízható autóbuszos vállalkozónak: a pontos programterv. Ezt nem azért kell elküldened, mert tudni akarjuk percre pontosan, hogy mit csináltok – hol – és mikor, hanem mert nagyon fontos megterveznünk a sofőrök vezetési- és munkaidejét. Egy sofőr egy nap 9 órát vezethet, és 12 óra lehet a munkaideje. Ha ezen feltételekkel nem teljesíthető a programotok, nagyon fontos a második sofőr alkalmazása. Egyrészt a törvény is így rendelkezik, másrészt a csoport és a gyerekek biztonsága a legfontosabb! Sokszor felesleges anyagi tehernek tűnhet a második sofőr plusz napidíja, de annál nincs fontosabb és nélkülözhetetlenebb, hogy a sofőr kipihenten tudjon vezetni. 

Gyakran ismételt kérdések, amire mindenki választ szeretne kapni

Mi történik, ha lerobban az autóbusz? 
Erre csak saját választ tudunk adni: mi inkább a megelőzés hívei vagyunk, így csak olyan autóbuszt küldünk osztálykirándulni, amit előtte átvizsgáltak, és fiatal. A “fiatal”, mint korábban is említettük, maximum 6-8 éves kort jelent, az ennél régebbi autóbuszokat csak nagyon kivételes esetben vetjük be. 
Persze a technika ördöge miatt mentési stratégiánk is van – amit szerencsére még nem sokszor kellett alkalmaznunk – ahogy értesültünk a problémáról, elkezdjük szervezni egy újabb autóbusz helyszínre érkezését. Ilyenkor minden mást félreteszünk, az első és legfontosabb célunk az, hogy mihamarabb tovább folytatódhasson a csoport utazása. 

Tippazért érdemes olyan szolgáltatót választani, aki több buszt is kezel egyszerre, mert könnyebben és gyorsabban tud utánpótlást szervezni. Az egy busszal rendelkező vállalkozók sajnos ilyenkor igen nehéz helyzetbe kerülnek. 

Bármilyen programra mehetünk az osztálykirándulás során, vagy vannak kizárt helyszínek?
Kifejezetten egyik hely sem kizárt, viszont előfordulhat olyan, hogy bizonyos helyekre nem tudunk behajtani autóbusszal. Ilyen lehet egy szűk utca, egy épület amit nem lehet megközelíteni, vagy akár egy rossz minőségű út is. Mivel az autóbuszok nyilván jóval nagyobbak és nehezebbek, mint egy személyautó, így számos helyen korlátozzák a behajtásukat, még több helyen pedig ha be is lehet hajtani, a sofőr inkább nem meri megkockáztatni azt. Ilyenkor igazán fontos rá hallgatni, hiszen Ő évek óta vezeti az autóbuszt, volt ideje kitapasztalni, hogy hol fér el és hol nem. 

Tipp: autóbusz rendeléskor érdemes érdeklődni, hogy a kiállás helyszínét meg tudja-e közelíteni a sofőr autóbusszal, vagy más helyszínt kell választanotok. Ez ugyan szintén magától értetődőnek tűnik, sokan elfelejtik felhívni rá a figyelmet. 

Többen vagyunk, mint eredetileg, de még beférünk a buszba. Szóljunk a változásról? 
Mindenképpen fontos értesíteni a szolgáltatót a létszám növekedéséről, még ha ez feleslegesnek is tűnik. Miért? Sok esetben az autóbuszok férőhelyének megjelölése szakmai kifejezésekkel történik, amit ha nem tudsz értelmezni, könnyen elszámolhatod magad. Például egy 50 fős autóbusz szakmai megnevezése 49+2 fős. Ez azt jelenti, hogy 49 utas, egy idegenvezető és egy sofőr utazhatnak a buszon. Ha nincs idegenvezető, akkor ezt a plusz egy ülést természetesen más is használhatja, azonban fontos tudni, hogy ide csak felnőtt ülhet, és közel sem olyan ülésről van szó, mint a többi 49. (általában kisebb, szűkösebb az idegenvezető ülése) 

buszberles osztálykirándulásra

Amitől a sofőrbácsi mosolyogni fog

Amitől a sofőrbácsi szomorú lesz

Meglepetés rajzok

Nyugodtan rajzolhattok, színezhettek, ragaszthattok nekik meglepetésből. Nagyon fognak neki örülni, és igazán boldogan, szeretetteljesen fog telni a kirándulás 

Koszosan hátrahagyott busz

Természetesen minden utazás előtt teljeskörű takarításon esik át az autóbusz, de sok esetben két kiállás között nincs idő nagytakarításra. Ilyenkor egy telemorzsázott, összekoszolt busz nagy fejtörést és gondot okoz a sofőröknek 

Csoki, édesség

Kinek ne esne jól egy ilyen meglepetés? 🙂 

Tönkretett ülések

Tudjuk, hogy csábító az ülésekbe és az ülések alá nyomni a rágót, azonban ez biztosan nem fogja boldoggá tenni imádott sofőrünket. Nagyon nehéz kitakarítani, és nyilvánvalóan az odaragasztója sem szeretne ehhez hasonló körülmények között utazni

Beszámolók az út után

Nagyon szívesen továbbítjuk a dicséretet és a kedves történeteket a sofőröknek, akiknek talán ennél nincs is nagyobb elismerés. Számukra is az a legfontosabb egy kirándulás során, hogy minden gyerkőc fülig érő szájjal és rengeteg kalanddal gazdagodva szálljon le a végén a buszról 

Állva utazók

Mivel a sofőröknek a Ti biztonságotok a legfontosabb, semmiképpen sem szeretnék, ha állva utaznátok. Ha valamilyen probléma vagy kérés lenne hozzá, érdemes a tanárnéninek továbbítani, aki sokkal közelebb ül a vezető üléséhez

Ha még mindig lenne mit kérdezned, de nem tudod kitől: fordulj hozzánk bizalommal! Tőlünk akkor is kérdezhetsz, ha végül is nem tőlünk rendelsz majd! 🙂

Szervezett csoportok buszbérléséhez kérd árajánlatunk már most: info@bus4you.hu

Tapasztalt csapatunk készenlétben áll, hogy bármikor segítsen!

BIZTONSÁGOS UTAZÁS, MINŐSÉGI AUTÓBUSZOKKAL, ELÉRHETŐ ÁRON. BUS4YOU.

Nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .